PRESENTACIÓ

Pepe Pla – Regidor d’Educació, Joventut i Esports

Des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent estem immersos en l’elaboració del Pla de Joventut 2015/2019. Aquest pla es presenta com una iniciativa orientada a donar resposta a les inquietuds dels joves ontinyentins des de l’administració local.

A tal efecte, encetem aquest projecte perquè comptem amb una persona contractada amb el Pla d’Ocupació Jove, pla llençat per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la idea de pal·liar la greu situació envers l’ocupació que estant passant els joves hui en dia. Mitjançant aquest, estan treballant 20 joves en diferents departaments municipals, duent a terme projectes innovadors i de serveis a la comunitat: disseny de la pàgina web municipal, elaboració d’un pla de sanejament, redacció d’un pla turístic, redacció d’un pla d’igualtat, recolzament a projectes socials de la comunitat, etc. I com no, redacció d’un Pla de Joventut. Tot un repte!

Entenem que fer polítiques de joventut no sols és allò referit a l’oci i el temps lliure, que també significa donar-los als joves espais on desenvolupar tota la seua creativitat, espais per a poder emancipar-se, espais de formació, oportunitats de treball, afavorir situacions d’aprenentatge i eines per a associar-se segons els seus interessos i aficions.

Per a començar a dur a terme aquest Pla, cal detectar quines són les debilitats i fortaleses que presenta la ciutat d’Ontinyent en quant a les polítiques de joventut que s’han dut fins ara, per tal de dissenyar el que volem per al futur. I per això volem saber l’opinió de tothom respecte a temes com l’educació, l’ocupació, l’habitatge, la cultura i l’oci, la salut, els esports i l’associacionisme. Necessitem la col·laboració i participació dels joves i també dels agents socials que poden donar suport a eixes polítiques de joventut que volem portar al nostre municipi. A tal efecte hem plantejat dos línies de participació:

  • Una enquesta online, adreçada a tothom que vulga donar la seua opinió.
  • Una fitxa de participació, adreçada a entitats, centres educatius, associacions, grups de joves, etc. que vulguen participar en un grup de treball multidisciplinar per a realitzar el Pla de Joventut d’Ontinyent

ARA ÉS EL MOMENT! PARTICIPA!

Ontinyent, 11 de febrer de 2015