Habitatge per a joves: un dret que és un luxe

* NOTÍCIA PUBLICADA AL BLOG “El punt sobre la J”. Claret, A.

 

Taxa

Observatori Català de la Joventut. Dades de l’Idescat.

EL PROBLEMA. Les persones joves, en la seva majoria, pateixen nombrosos impediments per exercir el seu dret d’accedir a un habitatge, reconegut a nombrosos marcs legals i normatius en vigor tals com la Constitució espanyola, l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i la Carta de Ciutadania de Barcelona. No és l’únic segment social afectat, però sí que és el que s’ha trobat en aquesta situació de forma ininterrompuda des de fa dècades. Es tracta d’una problemàtica estructural de caràcter juvenil que no només és fruit del context actual de profunda recessió econòmica. En els anys àlgids de la bombolla immobiliària especulativa, malgrat existir nombroses ofertes de treball (sovint en condicions precàries i infraremunerades), els efectes de l’alça incontrolada de preus feia molt difícil l’emancipació domiciliar en condicions equiparables a la població adulta. Tant és així que el màxim històric de la taxa d’emancipació juvenil (percentatge de persones d’entre 16 i 29 anys que ja no viuen amb la família d’origen), registrat a finals de l’any 2007, assolia un minso 33,7% molt inferior que la mitjana de la UE-15, que aplegava a un gran número de processos d’emancipació precària molt habituals entre la població juvenil.
Continue reading

Ontinyent inicia el treball per posar en marxa el seu Pla de Joventut 2015-2019

* NOTÍCIA PUBLICADA A LA PÀGINA WEB DE L’AJUNTAMENT D’ONTINYENT.
Sin título
L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat els treballs per posar en marxa el que serà el seu Pla de Joventut 2015-2019.Dins d’esta primera fase s’ha creat una nova web, www.ajuntament-ontinyent.es/plajove, que era presentada hui en roda de premsa, a la qual s’informa sobre la iniciativa s’inclou enquestes i també formularis per poder formar part dels grups de treball que van a establir-se.El Regidor de Joventut, Pepe Pla, ha destacat que “les polítiques de joventut han de partir dels propis joves, i per això estem aprofitant els treballadors del Pla d’Ocupació Jove impulsat pel Govern d’Ontinyent per a obrir el camí a una iniciativa que a més dels propis joves, volem que involucre també a associacions juvenils o centres educatius, així com als diferents departaments municipals, perquè el Pla de Joventut resultant ha d’aplicar-se a totes les àrees de gestió”, explicava Pla.

 L’embrió del pla està sent elaborat per Maria Mollà, tutoritzada per la tècnica d’educació, Emilia  Tortosa, Continue reading

OBERTA LA CONVOCATÒRIA PER A LA BORSA DE TREBALL DE PERSONAL DOCENT DE CATALUNYA

               *NOTÍCIA PUBLICADA A  BARCELONAJOVE.NET

Les sol·licituds es poden presentar del 21 de gener al 9 de febrer


Cada curs escolar, el Departament d’Ensenyament confecciona una llista única a Catalunya de les persones candidates a cobrir interinament llocs de treball vacants en centres educatius públics del Departament.

Si reuneixes els requisits i vols formar part d’aquesta Borsa de treball de personal docent de Catalunya pots presentar la teva sol·licitud del 21 de gener al 9 de febrer de 2015.

Continue reading

ONTINYENT ACOLLIRÀ EN ABRIL LA II EDICIÓ DEL FESTIVAL DIÀNIA

* notícia publicada a la web de l’ajuntament d’ontinyent

10933694_335765976612048_1116045809374407843_nEl Festival Diània celebrarà els dies 2, 3 i 4 d’abril la seua segona edició a Ontinyent. L’activitat, organitzada per l’Assemblea de Joves Meruts amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent, té previst acollir entre 4.000 i 5.000 visitants disposats a gaudir de les millors propostes de la música alternativa valenciana actual, i superar així la xifra de 3.000 assistents de la primera edició, enguany amb activitats i xarrades com a eix central.

Continue reading